Krosshaugen
Her skal etter sagnet Harald Hårfagre være hauglagt. Korset knakk i to i en storm og er reparert med to ringer og støtter.
Utstyr
  • d20
  • 24-70
  • Blender-
  • FilmtypeRaw iso100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger483
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131969} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Oddbjørn W.
Spennende bilde du har lagt ut her, men jeg må nok korrigere deg noe ang. historien.

Korset her på Krosshaugen er reist for å markere at landet var kristnet, og korset markerte også at stedet kan ha vært viktig også i før-kristen tid, f.eks. til tingsted.

Men Harald Hårfagre er IKKE gravlagt her; (dette korset står på en fjellknaus), men her:bilde nr. 160235 (mitt bilde: Riksmonumentet)

Det nærmere 3 meter høye korset brakk i to - som du helt korrekt skriver - vinteren 1846-47, og ble gjenreist i 1869 - 3 år før Riksmonumentet ble reist.

mvh
Oddbjørn






Oddbjørn W.
Glemte å si noe om selve bildet. (Det sies jo om oss mannfolk at vi kan gjøre kun èn ting om gangen..)

Du har valgt en lav kameraposisjon, og det er bra. Du har også plassert korset helt korrekt i billedflaten, og det er ingen forstyrrende elementer i bildet. Jeg synes du har gjorst en god jobb her med fine og klare farger.

Det som kunne vært interesant var et bilde i breddeformat, hvor en større del av landskapet rundt kom med. Du kunne ev. lagt ut det som et versjon 2. For her taler vi om Norsk historie i mega-klassen (om jeg kan bruke et slikt uttrykk)

Hva med å forsøke å ta et nattbilde nå som det er fullmåne-tid? Med stjerner på himmelen....

Lykke til Knut.

mvh
Oddbjørn
Knut Widar S.
Først av alt, takk for kommentar!
Var vel klar over at noen kom med kommentar om hvor evnt. HH ligger hauglagt. De lærde strides, og er vel stort sett enig om at han ikke ligger under obeliksen. Han ligger sikkert heller ikke under korset på Krosshaugen, som forøvrig har en beliggenhet ca 75m lenger sør. Det var vel mer for å stedfeste korset og vise den flotte utsikten fra dette området at jeg skrev at HH var hauglagt her. Han ligger forhåpentligvis i nærheten :-) .
Greit med forslag om nye motiv fra Haraldshaugen, det er jo et spennende område. Liker forresten godt bildet ditt fra Riksmonumentet.

mvh knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu